Hey Estrid

Jag fick nys om Estrid och märkets rakhyvlar på Instagram, tror det var via @saturdayshelfies konto, Estrid är ett svenskt märke och har rätt inställning till hårborttagning tycker jag.
Hey Estrid

Hey Estrid

Estrids filosofi är kort och gott ”rakhyvlar för kvinnor först och främst”. På deras ”Om oss”-sida hittar man lite information, till exempel att de flesta rakföretagen är riktade mot män och att kvinnor anses vara en sekundär kundgrupp. Vilket förklarar varför kvinnor betalar den sk ”rosa skatten” på produkter, såsom rakhyvlar, som känns och ser ut som leksaker.

Enligt Estrid är den tiden över – nu.

”Vi är här för att raka bort tid och pengar från en av livets personligaste vardagsrutiner. Vi vill göra rakupplevelsen lite naturligare, lite lyxigare och betydligt mer prisvärt.”

Hey Estrid

Förutom att vara cruelty-free och veganska (de smörjande remsorna innehåller aloe vera, shea smör och E-vitamin och inga animaliska ingredienser) så är hyvlarna också stadiga och känns bra i handen. Tanken är att man köper en hyvel och två blad för 95 SEK först, och när du beställer så får du välja hur ofta Estrid sen skickar 4st nya rakblad till dig (till en kostnad av 119 SEK). Man kan välja att få blad varje månad, varannan månad och var tredje månad.

Estrids rakhyvlar finns i 3 färger, rosa, lila och peach. Där den rosa och peach, när jag skriver detta, endast kan förbeställas. I paketet med skaftet, som för övrigt är väldigt fint med texten ”Hi, I’m Estrid. You have been expecting me”, så finns även ett väggfäste i samma stabila material som skaftet.

Hey Estrid

Bladen har då en smörjande remsa med aloe vera, shea smör och E-vitamin som vårdar huden medan du rakar. Bladen har 5st rakblad och det rekommenderas att använda ett blad 5 – 7 gånger tror jag det stod i infobladet som kom i paketet… som jag visst slängde med paketet. Oops.

Hey Estrid
Hey Estrid

Jag har använt min Estrid-hyvel ett par gånger nu och jag gillar hyveln. Gillar Estrids syn på kvinnan också, hon har hår på kroppen och hon själv bestämmer vilket hår hon vill ha eller inte vill ha kvar. Kvinnor är inte fria från hår och det känns skönt att det finns rakhyvlar, som inte bara är cruelty-free och veganska utan även har kvinnan i åtanke.

Du hittar Estrids rakhyvlar på deras hemsida.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?