Jenny testar igen: Lumene Natural Glow Foundation

Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation

Lumene Natural Glow Foundation, eller Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation som den eg heter, testade jag i oktober 2017 mitt i en Isotretinoinbehandling.

Jag tyckte att den funkade bra på min Iso-hud men såhär i efterhand har jag tänkt att den måste väl vara bättre än så? Jag testar inte produkter mer än några veckor inför ett ”Jenny testar”-inlägg, och här är då ett fall där jag blev nyfiken på hur foundationen fungerar nu när jag 1) inte tar Isotretinoin 2) inte har torr hud pga sagda behandling och 3) inte har måttlig akne.

OBS! Sen jag skrev detta inlägg har Lumene omformulerat sina foundations, bl a. denna. Dom ska nu vara än mer hudvårdande än tidigare. Detta test är för den gamla formulan.

Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation Porcelain Swatch
Swatch: 1 Porcelain

Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation

”Denna lätta foundation låter huden andas och skapar en perfekt osminkad finish med naturlig glöd. Sammansättningen är berikad med Lumene Skinarctic Lumenessence Complex för att återfukta, ljusa upp och jämna ut huden över tid. Solskyddsfaktor 20 skyddar mot skadliga UVB strålar. Formulerad utan parabener, formaldehydfrigörare och mineralolja.”

Natural Glow Foundation, så kommer jag kalla den framöver, känns verkligen lätt på huden – den känns inte alls faktiskt. Och jag är böjd att hålla med om att den ger en ”perfekt osminkad finish med naturlig glöd”. Förutsatt att du inte är mitt i en Isotretinoinbehandling 🙄

Jag har den i den ljusaste nyansen, Porcelain. Det finns 5 nyanser och det är lite lite. Men å andra sidan är täckningen lätt så en nyans kan passa ett par olika hudtoner, den smälter in i huden och ger ett otroligt glow!

Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation Ingen Foundation
Utan foundation
Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation Med Foundation
Med foundation

Som du förhoppningsvis ser så passar nyansen bra även om den verkar vara i ljusaste laget när man först applicerar den. Har inget annat smink, ingen primer heller, på bilden ovan.

Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation Makeup Look
Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation Makeup Look

Här har jag applicerat lite contour, bronzer, highlight (på kindbenen), bryngrejs och läppstift. Och som jämförelse tänkte jag slänga in en bild från när jag testade foundationen första gången.

Jenny testar: Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation
Första testet av Natural Glow Foundation

När jag läser mitt inlägg från första testet förstår jag inte riktigt var ”glow som inte ser konstgjort ut” kommer ifrån, jag ser en matt och torr bas som är något för ljus. Och låt mig inte ens börja älta håret haha. Jag förstår dock att jag var nöjd med hur den funkade på min, då, torra hud. För det här var en av de foundations som gav mig en bra finish under min Isotretinoinbehandling. Här kan du läsa mitt gamla inlägg, men nu kikar vi på hur resultatet blev nu.

Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation Före och Efter
Före & efter

På dessa bilder har jag ingen foundation vs foundation, ingen concealer och jag tycker Natural Glow Foundation gör det bra för att täcka min vän på kinden. Hållbarheten var fortfarande bra, snudd på bättre. Det verkar som om den här foundationen kan vara perfekt för vår och sommar eftersom den är så lätt på huden. Plus i kanten för att den har SPF, även om det bara är SPF20.

INCI: AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, ISODODECANE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE (OCTINOXATE), DIMETHICONE, CYCLOHEXASILOXANE, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) FRUIT JUICE EXTRACT, GLYCERIN, BETULA ALBA (BIRCH) JUICE, DIMETHICONE/DIVINYLDIMETHICONE/SILSESQUIOXANE CROSSPOLYMER, MICA, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, MAGNESIUM SULFATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) SEED EXTRACT, PHENOXYETHANOL, TITANIUM DIOXIDE (NANO), PROPANEDIOL, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, TOCOPHERYL ACETATE, POLYPROPYLSILSESQUIOXANE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, PERFLUOROOCTYL TRIETHOXYSILANE, BORON NITRIDE, ALUMINUM HYDROXIDE, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, METHICONE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PROPYLENE CARBONATE, ALUMINA, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, COPPER GLUCONATE, MAGNESIUM ASPARTATE, ZINC GLUCONATE, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, CITRIC ACID, CITRONELLOL, PARFUM (FRAGRANCE), (CI 77891) TITANIUM DIOXIDE, (CI 77491, CI 77492, CI 77499) IRON OXIDES.

Lumene testar inte på djur och Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation är även vegansk. Finns att köpa bl a. hos KICKS och kostar 259 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?