Davines NouNou Hair Mask

Davines Nounou Hair Mask

Davines NouNou Hair Mask

Jag har upptäckt Davines, och främst denna mask som heter NouNou Hair Mask. Den är djupt reparerande och ger näring till håret. Masken passar ett hår som är torrt och/eller som har skadats av kemiska behandlingar. NouNou Hair Mask innehåller en hög halt kolhydrater samt proteiner som ger näring. Även C-vitamin finns som ska ge en aneitoxidant effekt, den innehåller också tomatextrakt som utvinns ur tomatens fruktkött och har stärkande och närande egenskaper.

Jag tycker att NouNou Hair Mask ger fukt till håret, och jag ser det på att mitt hår som (utan produkter) blir en frissig röra, istället får lite mer lockar och spänst. Jag har färgat håret, och blekt det någon gång, sen jag var tonåring så mitt hår behöver de närande egenskaperna som denna inpackning har. Konsistensen är intressant, lite som ett smör och inpackningen ska appliceras i handdukstorrt hår och låta verka i 5 – 10 minuter.

Kan också tillägga att jag hade svårt att hitta bra källor för om Davines är cruelty-free eller inte, en del bloggar sa si och andra sa så. Men så fick jag den här informationen från en PR-kontakt:

”Angående Davines så är det precis som de skriver i det inlägget som du la upp. De testar så klart inte på djur enligt EU lag men de säljer sina produkter i Kina. MEN sedan några år tillbaka så har man tagit ställning så Davines Group registrerar inga nya produkter i Kina. Detta betyder att Kina får inte sälja några av de nya fina produkterna som lanseras då man är emot deras tillvägagångssätt.”

Davines NouNou Hair Mask finns att köpa hos KICKS och kostar 319 SEK för 250ml.

INCI: Water, cetearyl alcohol, glycerin, behentrimonium chloride, cetrimonium chloride, cetyl alcohol, dimethicone, behenyl alcohol, benzotriazolyl dodecyl p-cresol, fragrance, benzyl alcohol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, olea europaea (olive) fruit oil, amodimethicone, dicaprylyl ether, lauryl alcohol, disodium edta, octadecyl di-t-butyl-4-hydroxyhydrocinnamate, sodium benzoate, citric acid, hydrogenated olive oil, tocopherol, solanum lycopersicum (tomato) fruit extract, linalool, geraniol, limonene, CI 19140 / yellow 5, CI 14700 / red 4, CI 61570 / green 5.

Davines NouNou Hair Mask
 • 8.1/10
  Applicering - 8.1/10
 • 8.9/10
  Ingredienser - 8.9/10
 • 6.7/10
  Pris - 6.7/10
 • 10/10
  Resultat - 10/10
8.4/10

Davines NouNou Hair Mask

Davines testar inte på djur och NouNou Hair Mask är vegansk.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?