• Allmänt
  Om du behöver något/någon nytt/ny att titta på så kommer …
  Visa inlägg
 • Beauty
  Lisa har skapat en tag på sin YouTube kanal (videon hittar du här) som …
  Visa inlägg
 • Outfits
  Så länge vädret tillåter så ska jag försöka fota mina …
  Visa inlägg
 • Outfits
  Jag har planerat min jul- och nyårsoutfit nu, och köpt klänningen jag …
  Visa inlägg
 • Magick & Ockultism
  Wiccapedia är en bok skriven av Shawn Robbins och Leanna Greenaway, Shawn är en spiritual …
  Visa inlägg
 • Film & serier
  Jag har tittat på Chilling Adventures of Sabrina på Netflix, för tillfället finns …
  Visa inlägg
 • Makeup of The Day
  “Måla det svart” är en översättning från en låt med Rolling …
  Visa inlägg
 • Musik
  She Past Away är ett post-punk band från Turkiet, deras musik är lite mer …
  Visa inlägg
 • Beauty
  I samband med att jag försöker få ordning på mitt shoppingberoende och min …
  Visa inlägg
 • Beauty
  Cruelty Free International (CFI) har utökat sitt pilotprogram i Kina och det innebär …
  Visa inlägg
 • 0   31
  0   40
  4   52
  0   54
  6   68
  4   55
  6   44

  Om du behöver något/någon nytt/ny att titta på så kommer här 5 YouTubers som är värda att lägga tid på. Speciellt om du är lite spooky som jag själv.

  Angela Benedict

  Angela Benedict är en av mina absoluta favorit YouTubers, hon pratar mycket om 90-talet och hennes upplevelser och minnen. Sen gör hon videor som denna där hon pratar om hur man inte kan förändra subkulturen bara sådär (after all, goth är en musikbaserad subkultur – det hör till att musiken är en del av den).

  Den här videon är ett svar på Snowy Lowthers video om huruvida man är goth om man inte lyssnar på/gillar musiken (osäker på titeln på hennes video).

  LisaLobotomy

  LisaLobotomy är svensk, bor inte så långt ifrån mig faktiskt. Hon har för ett tag sen börjat med engelska videor på sin kanal och hon har verkligen “spottat ur sig” videor (på ett bra sätt 🖤) det senaste, hon gör en del tags och väldigt färgglada sminkningar!

  TezMania TV

  Tez är också baserad i Sverige, men gör engelska videor. Hos henne är det mycket DIY och hårtransformationer. Hon gör också sminkvideor/tutorials, senast på en Weeping Angel 😍till Halloween!

  Ask a Mortician

  Ju äldre jag blir desto mer intresserad av döden blir jag, visst låter det kul att bli gammal? Spoiler: det är det. Hos Caitlin Doughty får du mycket information om död och hur det är att vara en mortician (vad sjutton heter det på svenska?).

  Mirrorsandhaze

  Jessica är MUA och gör min typ av sminkningar och videor överlag faktiskt. Hon har sminkvideor, outfits/lookbooks och swatchvideor. Hon publicerar inte videor så ofta vilket jag tycker är synd, men närhon gör det då är det oftast guld.

  Boden by Night

  Anna har inte publicerat någon video på ett bra tag, men jag gillar hennes videor. Vi är båda från Norrbotten och är båda gothare. Hon gör (gjorde?) mycket vardagsvideor eller vad man ska kalla det, man får lära känna henne mer och det tycker jag om. 

  0

  Lisa har skapat en tag på sin YouTube kanal (videon hittar du här) som går ut på att man ska svara på 10 frågor om “the bad & the boring” när det kommer till beauty. Jag frågade om jag fick göra den i textform och det var OK så here we go!

  Lisas kanal, här hittar du den, är numera på engelska så jag har översatt frågorna.

  Frågor

  En finish på foundation som du inte gillar?
  – Matt! Tänk helt matt, jag-är-död-matt. Jag vill gärna ha lite glow i min bas för jag tycker det är finare. Kan vara matt när jag är död.

  IDUN Magna Mascara

  Sämsta mascaran du provat?
  – Jag testade IDUN Magna Mascara förra året, jag gillade den först (och även i min recension) men ju mer jag använde den desto sämre blev den. Den funkade inte för mina fransar som då var korta och få, den hade säkert varit jättebra på någon som har längre fransar. Det blev klumpigt och spindelben, som kan vara snyggt, på en gång.

  En produkt du provat en gång och sen slängt?
  – Ett liquid lipstick från Sugarpill, jag använde det i en makeup look och sen slängde jag det pga avskydde formulan, läpparna torkade ihop som vindruvor.

  Den tråkigaste ögonskuggspaletten du äger?
  – Här har jag samma svar som Lisa, Kat Von D x Too Faced Better Together men bara Too Faced delen. Snark! Jag förstår inte hur dom två halvorna är better together, har inte lyckats göra något snyggt med dom. Däremot KvD delen, mm, den är fin den.

  En trend du tycker är tråkig och vill att den ska försvinna?
  – C U T C R E A S E!! Med concealer och allt på ögonlocket. Jag förstår mig inte på det, det är inte snyggt och ser typ obekvämt ut att bära? Borde kännas som spackel tänker jag mig. Och även metallic liquid lipsticks och astrology tema på produkter 🙄

  Sugarpill Liquid Lipstick
  Bild: BeautyBay

  Det sämsta liquid lipsticket du provat?
  – Måste vara Sugarpill Liquid Lipstick, hade nyansen “Trifle” från en High Tea kollektion.

  Den tråkigaste färgen?
  – Jag brukade gilla den här färgen, men gör det nu bara i vissa nyanser. Och det är taupe. Speciellt en skimrande taupe. Numera vill jag ha dom kallare och matta.

  Vilket märke har tråkigast releaser?
  – Too Faced tror jag, deras Pretty Rich kollektion ser så tråkig ut. Och paletten kommer vara svår att använda spår jag, skuggorna med glitter ser ut som pressat glitter och inget av det låter kul. Har inte lockats av något Too Faced gjort sen Born This Way foundationen som jag fortfarande vill prova.

  Kat Von D Lock It Foundation
  Bild: Sephora

  Vilket steg i din makeup rutin tycker du är tråkigast?
  – Kan inte välja mellan foundation och bryn. Foundation för att, jag vet inte varför men jag tycker det är jobbigt att blöta en svamp och dutta runt i ansiktet. Sen gillar jag inte foundation så det kan ju ha med det att göra också.

  Bryn för att jag aldrig kan få dom åtminstone till kusiner, någorlunda lika alltså.

  Om du måste välja mellan a) en bra bas och en dålig ögonmake b) en dålig bas och en bra ögomake, vilket skulle du välja?
  – Oj, svår fråga. Eftersom jag inte använder så mycket bassmink så kanske jag väljer dålig bas och bra ögonmake… fast det är lite fusk. Egentligen väljer jag nog bra bas och dålig ögonmake för att en bra bas kan maskera en  i övrigt dålig look.

  1

  Outfit of The Day

  Så länge vädret tillåter så ska jag försöka fota mina outfits, och när vädret blir för kallt och jobbigt så får jag väl… ta taskiga foton inomhus? Nä, jag vet inte än hur jag gör. Har du någon idé?

  Vad jag har på mig:

  Siouxsie & The Banshees T-shirt – eBay
  Kjol – gammal (liknande)
  Stay-ups – eBay
  Skor – Dr Martens
  Ribcagehalsband – Etsy (liknande)
  Ankh – eBay

  Outfit of The Day

  I dagens outfit har jag en kjol på mig, tillsammans med en band t-shirt och trasiga stay-ups där den ena hela tiden ville glida ner och jag vet inte varför. Är dom för stora då? Eller för små? Läste att det kan bero på body lotion, eller svett för den delen, men jag hade varken eller.

  Outfit of The Day

  Makeup:

  BAS
  Glossier Stretch Concealer i “Light”

  KINDER
  Fenty Match Stix i “Starstruck”

  ÖGONBRYN
  Kat Von D Super Brow i “Graphite”

  LÄPPAR
  Kat Von D Everlasting Lip Liner i “Skully”
  ColourPop Crème Lux Lipstick i “Aeronaut”

  NAGLAR
  H&M Nail Colour i “Neo Noir”

  Det finns fler outfits i denna kategori.

  2

  Jag har planerat min jul- och nyårsoutfit nu, och köpt klänningen jag skulle vilja ha på mig. Eftersom jag inte har klänningen så visar jag vad jag tänkt ha på mig i ett klassiskt-Jenny-kollage istället.

  Min jul- och nyårsoutfit

  Klänningen kommer från märket Dancing Days och finns att köpa hos EMP Shop. Förutom fokus på klänningen ska jag ha en del smycken och dom kommer bland annat från Hellaholics (du kanske har läst mitt inlägg om Hellaholics?) och butiken Skeletos på Etsy.

  När det gällde klänningen så ville jag köpa något som jag skulle vilja ha på mig vid andra tillfällen än vid jul också, och den här klänningen (bara den passar, tog 4XL som ska vara en strl 50, rimligt? knappast) är i en sån stil att jag inte direkt tänker “jul”, utan mer “romantic goth”. Den är i sammet och spets och slutar ovanför knäna.

  Till klänningen ska jag söka efter ett par leggings/strumpbyxor, jag kan inte styla klänningen med bara ben. Det funkar inte i Norrbotten i december när det brukar vara -15 eller mindre. Antingen blir det leggingsen jag tar med mig eller så köper jag ett par leggings i 80 denier i Torneå när jag är där.

  Sminket kommer vara enkelt, jag vet inte riktigt vad jag kommer använda än – men jag kommer åtminstone ha med mig bryngrejer, läppstift (Aeronaut obvi) och highlight, eftersom det är så jag gillar att sminka mig just nu.

  Om du ska fira jul, har du planerat din outfit än?

  3

  Wiccapedia - A Modern Day White Witch's Guide
  Wiccapedia – A Modern Day White Witch’s Guide

  Wiccapedia är en bok skriven av Shawn Robbins och Leanna Greenaway, Shawn är en spiritual life coach och astrolog, hon har också varit talk show host på WABC radio. Leanna Greenaway är en populär brittisk klärvoajant som också varit på radio och haft en egen kolumn i en tidning.

  “‘Spiritual life coaches’ and celebrity witches Shawn Robbins and Leanna Greenaway unlock the secrets of the Wicca universe, explaining what it means to become a ‘simply fabulous’ twenty-first century witch. Newfound witches will learn how to tap into magic, re-empower themselves and realise their dreams through a little witchy know-how. With its stylish redesigned interior, Wiccapedia is better than ever!”

  När jag var yngre, tänk 14 – 15 år, så var jag väldigt inne på det här med Wicca men jag kom som aldrig någonstans med det. Jag klickade hem den här boken, Wiccapedia, och tänkte att jag skulle lyfta ett gammalt intresse. Har länge sagt att jag är ateist, men det stämmer inte. Jag tror att det finns något (jag tycker också att det verkar tryggt att ha något att tro, och falla tillbaka på), men jag vet inte riktigt vad än och tänkte att jag kanske känner igen mig i förklaringarna i boken eller så gör jag inte det och då kan jag stänga dörren till Wicca.

  Har inte kommit så långt med läsandet, mest för att jag har så usel koncentrationsförmåga, men tycker Wiccapedia är intressant än så länge.

  2

  Jag har tittat på Chilling Adventures of Sabrina på Netflix, för tillfället finns det en säsong på 10 avsnitt men säsong 2 kommer femte april 2019. För dig som gillar skräck och övernaturliga serier kan denna nog passa!

  Chilling Adventures of Sabrina (genre: horror, supernatural) är baserad på en serie (comic) med samma namn. Vi får följa Sabrina som är till hälften dödlig och till hälften häxa, jag ska inte spoila för dig om du vill se den så jag säger bara att Sabrina står inför ett val.

  Den här serien kan man beskriva som en vuxen version av Sabrina Tonårshäxan, det finns två fastrar, en svart katt och en Harvey Kinkle.

  Jag gillar serien och ser fram emot säsong 2!

  1

  “Måla det svart” är en översättning från en låt med Rolling Stones som jag lyssnade på medan jag gjorde sminkningen. Låten heter “Paint it, Black” om du vill lyssna på den!

  MOTD: Måla det svart

  BAS
  Linda Hallberg Cosmetics Infinity Glass (vegansk)
  Lumene CC Cream – Ultra Light (vegansk)
  Glossier Stretch Concealer – Light
  Linda Hallberg Cosmetics Infinity Filter – Light (vegansk)

  KINDER
  Fenty Match Stix – Starstruck (vegansk)
  Kat Von D Shade + Light Contour Palette – Sombre (vegansk)

  MOTD: Måla det svart
  MOTD: Måla det svart

  ÖGONBRYN
  Kat Von D Super Brow – Graphite (vegansk)
  Glossier Boy Brow – Black

  ÖGON
  Urban Decay Eyeshadow Primer Potion – Anti-aging (vegansk)
  Kat Von D Shade + Light Eye Contour Palette – Lazarus, Shax (vegansk)
  Linda Hallberg Cosmetics Core Crayon – Black (vegansk)
  IsaDora Grand Volume Lash Styler – Black (vegansk)

  MOTD: Måla det svart

  LÄPPAR
  Marc Jacobs  Le Marc Lip Crème Lipstick – Blacquer

  1

  She Past Away - Belirdi Gece
  Bild: She Past Away Bandcamp

  She Past Away är ett post-punk band från Turkiet, deras musik är lite mer melodisk än your regular post-punk band och det gillar jag (även om post-punk i sin rena form är en favorit). Jag har lyssnat mycket på albumet “Belirdi Gece” och vill tipsa om två av mina favoritlåtar från albumet: Kasvetli Kutlama och Rituel som jag länkar till nedan.

  Jag tycker att den melodiska musiken tillsammans med turkiskan skapar en väldigt härlig atmosfär och jag känner mig så lugn när jag lyssnar på She Past Away!

  Du kan lyssna på albumet på Spotify, eller köpa deras musik via Bandcamp!

  1

  Jag är trött på långa rutiner

  I samband med att jag försöker få ordning på mitt shoppingberoende och min konsumtion av beauty, så har jag börjat rensa i lådor och badrumsskåp för att komma ner till en mängd smink, och hudvård, som jag faktiskt kan använda. Jag behöver inte 5 foundations eller 7 olika c-vitaminserum.

  Jag har ledsnat på långa rutiner för smink och hudvård, t ex k-beauty 10-stegs rutinen. Den senaste månaden har jag sminkat mig med samma 3 – 4 produkter varje dag och I’m lovin’ it! För hudvård gäller oftast 5 steg, möjligtvis 6 om jag vill lägga till en olja för att jag vill förebygga vinterfnas.

  Jag är trött på långa rutiner

  Här är ett exempel på en av mina rutiner (är det en rutin när det inte är samma sak varje dag?), 2 rengöringar, 1 toner, 2 serum, 3 ögonprodukter och 1 nattmask. Jag fylls alltid av en känsla av… att jag blir överväldigad av alla produkter i mitt badrumsskåp, nu försöker jag som sagt rensa så att jag bara har det jag faktiskt använder.

  Nu har jag lagt produkterna jag inte använder alls/ofta i en låda, och tänker att om jag inte saknar den inom två veckor så ska jag sälja och/eller ge bort produkterna. Jag vill göra detsamma med sminket, och jag ska nog göra det också.

  Jag är trött på långa rutiner

  Sminket då? Jo, jag har sålt en del paletter nyligen och har lite andra produkter som jag först ska försöka hitta när den är köpt så att jag kan avgöra om den kan säljas (så att den inte är för gammal). Jag rensar och rensar men har svårt att göra mig av med saker, bilden av 4st Alex 9 drawer fullproppade med smink (som om det vore något att sträva efter, ingen idé att samla på förbrukningsvaror, kan dock förstå om man samlar pga LE förpackning) hemsöker mig och gör att jag hellre behåller en produkt – fast jag inte använder den alls/ofta – än säljer/ger bort den.

  Jag lyssnade också på programmet Plånboken på P1 där dom pratade om hudvård, du hittar programmet här.

  Känner du igen dig? Hur gör du för att släppa taget om en produkt?

  3

  Cruelty Free International (CFI) har utökat sitt pilotprogram i Kina och det innebär att de Leaping Bunny certifierade märkena Bulldog, Neal’s Yard Remedies, Seventh Heaven och Subtle Energies nu kan tillverka produkter i Kina utan att produkterna sen blir post-market testade.

  Phyrra gjorde en bra video där hon förklarar mer om pilotprogrammet.

  Jag tycker det här är ett stort steg framåt, och så härligt att se!

  0

  Jag har gjort två everyday makeup inlägg tidigare, men det ändras ju ständigt hur jag föredrar att göra min vardagssminkning. Det här är i alla fall min current vardagssminkning.

  MOTD: Everyday makeup

  BAS
  Lumene CC Cream – Ultra Light (vegansk)
  Glossier Stretch Concealer – Light
  NYX #NoFilter Powder – Alabaster (vegansk)

  KINDER
  Fenty Match Stix – Starstruck (vegansk vad jag kan se i INCI, forska gärna själv)
  Kat Von D Shade + Light Contour Palette – Sombre (vegansk)

  MOTD: Everyday makeup
  MOTD: Everyday makeup

  ÖGONBRYN
  Kat Von D Super Brow – Graphite (vegansk)
  NYX Control Freak Brow Gel (vegansk)

  ÖGON
  Kat Von D Shade + Light Contour Palette – Sombre (vegansk)
  Anastasia Beverly Hills Waterproof Creme Color Eyeliner – Jet Matte (vegansk)
  IDUN Minerals Magna Lengthening – Black (vegansk) [pressutskick]
  IsaDora Grand Volume Lash Curler – 60 Deep Black

  MOTD: Everyday makeup

  LÄPPAR
  Marc Jacobs Le Marc Lip Crème Lipstick – Blacquer

  Vill du se de tidigare vardagssminkning-inläggena så hittar du inlägg 1 här och inlägg 2 här.

  1

  Hellaholics - Dark Clear Quartz Necklace

  Jag har klickat hem ett halsband, ett hängsmycke och en ring från en webbshop som heter Hellaholics som har mycket smycken med kristaller, pentagram och annat kul!

  Hellaholics är en svensk webbshop, baserade i Göteborg och dom beskriver shoppen som “dark and dreamy”. Det finns som sagt mycket smycken med kristaller, quartz, onyx och ametist till exempel. Smyckena ska inte innehålla nickel vilket gör mig, som är väldigt känslig för nickel, väldigt lycklig!

  Smycken från Hellaholics!

  Dark Clear Quartz Necklace

  Stenen sitter i en “dark gun metal setting” och kedjan är i samma mörka nyans. Halsbandet ska inte innehålla nickel men är inte i sterling silver, jag (som är väldigt känslig för nickel) har INTE reagerat på detta halsband! Wiho!

  Jag har ett par halsband med stenar, utan att till 100% tro på att dom har dom egenskaper som sägs. Men visst är det en fin tanke?

  “Clear Quartz is known as the “master healer” and will amplify your energy and thoughts, as well as the effect of other crystals. It is said to help to increase your energy, keeping your mind clear- to learn from past experiences so you can make better choices in the future.”

  Smycken från Hellaholics!

  Dark Clear Quartz Necklace fanns kvar i lager när jag kollade, det kostar 189 SEK.

  Smycken från Hellaholics!

  Circle of Life Amethyst Pendant

  Det här smycket säljs utan kedja, jag måste nog köpa en silverkedja för mina ögon tycker att stålkedjan har en annan nyans. Smycket är silver plated och har 3st råa ametister. Ametist är min månadssten och jag gillar dess lila färg.

  “Amethyst crystals are known for their healing properties, helps in relieving stress and increasing calmness, boosts self esteem and increases spiritual and intuitive awareness.”

  Smycken från Hellaholics!

  Circle of Life Amethyst Pendant kostar 199 SEK och fanns i lager senast jag kollade.

  Sen har jag köpt en ring också, som inte hann komma med Posten innan jag publicerade detta inlägg. Ringen är deras Pentagram Silver Ring.

  2

  Söker du efter något?