Skin Treat Clear & Pure Enzyme & AHA Peeling

Skin Treat Clear & Pure Enzyme & AHA Peeling

av Jenny Elisabeth
12 views

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR JOTEX

Skin Treat Clear & Pure Enzyme & AHA Peeling

Skin Treat Clear & Pure Enzyme & AHA Peeling, 119 SEK/100 ml

Skin Treat är ett av KICKS egna varumärken och Skin Treat är helt veganskt och har naturliga ingredienser. Jag brukar tycka att naturliga ingredienser är lite sådär, vad kan jag säga? Allt är väl kemikalier. I alla fall, på tuben finns all information du kan vilja ha inklusive pH-värde och fukthalt.

I denna peeling är det glykolsyra och enzym från granatäpple, du kan använda Clear & Pure Enzyme & AHA Peeling i ansiktet och på kroppen. Jag har använt den på kroppen då jag inte är så pigg på mekanisk peeling i ansiktet, kroppen är jag lite mer hårdhänt med. Peelingen ska avlägsna döda hudceller, djuprengöra och stimulera cellbildningen samt göra huden jämn i tonen.

Skin Treat Clear & Pure Enzyme & AHA Peeling

Peelingen kommer i gelform och är rosatonad, som du ser gör den sig väldigt bra på foto. Skin Treats produkter innehåller inte mikroplaster så som vissa kommentarer på KICKS hemsida säger att dom gör. Doften är väldigt fräsch och härlig, uppiggande! Det är gurkvatten och rosa pomelo.

Jag har keratosis pilaris (kommer förkorta det med “KP”) som är en ofarlig hudåkomma där det bildas små, grova röda knölar på huden eftersom sjukdomen påverkar hudens förmåga att bilda ett normalt hornlager. Hornlagret är det yttersta av överhudens skikt, KP finns vid hårsäckarna på överarmar, lår, skinkor och kan också finnas på kinder. Går inte att bota men kan behandlas med hudvårdsprodukter.

Varför får man Keratosis Pilaris?

Åkomman är resultatet av uppbyggnaden av keratin – ett protein som skyddar huden från skadliga ämnen. Keratinet bildar en fjällande plugg som blockerar hårsäcken. Ingen vet varför keratinet byggs upp, men det kan handla om genetiska sjukdomar eller andra hudåkommor så som atopisk dermatit.

Har du en torrhy är du mer benägen att ha keratosis pilaris och tillståndet är ofta värre på vintern när det är en torrare luft.

Skin Treat Clear & Pure Enzyme & AHA Peeling Before
Före behandling (gammal bild, glömde ta före-bilder)
Skin Treat Clear & Pure Enzyme & AHA Peeling Before
Före behandling (gammal bild, glömde ta före-bilder)

Dessa bilder tog jag i februari förra året innan jag först började behandla KP alls (dom kommer från detta inlägget), då använde jag 3 produkter med BHA och fick ganska bra resultat. Tycker dock att resultatet med Skin Treat produkten är bättre, utgångsläget var ungefär detsamma och har tyvärr ingen före-bild på mina överarmar.

Skin Treat Clear & Pure Enzyme & AHA Peeling After
Efter behandling (3 veckor)
Skin Treat Clear & Pure Enzyme & AHA Peeling After
Efter behandling (3 veckor)

Jag fotade också bara ena armen, före och efter är väldigt lika på båda armarna. Jag tycker att underarmarna fått ett bättre resultat än överarmarna, eller så är överarmarna mer “angripna”. Man ska använda peelingen 1 – 2 gånger i veckan, den ska masseras in på fuktig hud och låta verka i upp till 2 minuter så jag har använt den i duschen för den ska ju även sköljas av.

Jag har bara en sak att anmärka på och det är storleken på tuben/mängden produkt, jag antar att mängden är i relation till priset på 119 SEK och för att priset ska kunna hållas nere. Men det är lite lite produkt för att man ska kunna behandla alla områden med KP, för min del ben och armar. Jag har använt peelingen i… 3 – 4 veckor, 2ggr/vecka och kommer snart, om jag vill fortsätta, behöva köpa en ny tub för det finns kanske 2 användningar kvar.

Jag hoppas att situationen på mina överarmar blir bättre, för utseendet på underarmarna kan jag leva med. Förutom Skin Treat produkten så använder jag en duscholja istället för duschkräm och smörjer också in kroppen oftare och tycker att kombinationen av produkterna hjälper mot KP. Men hursom haver så är detta en ny duschfavorit!

Skin Treat Clear & Pure Enzyme & AHA Peeling är cruelty-free och vegansk, kostar 119 SEK för 100 ml!

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer