LigeiaResurrected: Yesterday’s Freaks Are Today’s Fantasy

av Jenny Elisabeth

En YouTuber jag följer (LigeiaResurrected) gjorde en storytime video där hon beskrev hur hon och hennes vänner blev mobbade i skolan för böcker dom läste, musiken dom lyssnade på och framförallt för hur dom valde att klä och sminka sig. Vissa blev också retade för sin sexualitet, men jag ska inte spoila hela videon.

Jag är själv en, som hon uttryckte det, “small town goth”. Där jag växte upp fanns det inget community eller en scen så att säga. Det var jag och en kompis som var communityt. Fast jag tror att hon nog inte kallade sig gothare som jag gjorde, hennes musiksmak var med Cradle of Filth och inte Bauhaus. Med det sagt menar jag inte att man inte kan lyssna på Cradle of Filth om man kallar sig goth, men som jag sagt tidigare så tycker jag att musiken är grunden för en gothare.

Det var inte ovanligt att jag blev mobbad i skolan för just hur jag klädde mig (tyllkjolar och korsetter var visst inte populärt, who knew?) och sminkade mig. “Vampyr” fick jag höra många gånger, och en del obscena kommentarer. Men på den tiden var inte “big tiddy goth gf” en grej än, hade det varit det hade nog mobbningen varit ännu värre.

Yesterday's Freaks Are Today's Fantasy

Lustigt hur man kan tycka att det är okej att mobba alternativa för att sedan göra en helomvändning och börja klä sig så själv. Men som Adrienne sa i sin video så är det nu fashionabelt med chokers, långa svarta naglar och allt annat du ser i memen ovan (jag hittade den här), och då är det helt okej!

Jag blir så arg. Än idag får jag creepy och obscena meddelanden (uteslutande från män) där det antas saker om mig pga hur jag klär mig. Det vore bättre om dom antog att jag kan låtar från banden på mina t-shirts istället.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer