Skor

Jenny testar: Koi Footwear

Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots

Koi Footwear

Koi Footwear säger själva att dom är djurvänner och därför är skorna veganska, jag har inte hittat någon information om exakt vilket material skorna är gjorda i – men det är skinnimitation. Koi’s skor är gjorda i Kina av “ethically sourced and vegan-friendly materials”, de ska också vara säkra för de personer som tillverkar skorna samt att arbetsförhållandena ska vara säkra.

Jag köpte ett par Hawk Pointed Cowboy Boots i strl UK8 som enligt Koi’s måttabell ska vara en EU41, nu har jag bara provat ett par skor från Koi men denna modell är true to size och passade även mina lite bredare fötter. Innan jag beställde skorna skickade jag ett mail till Koi och frågade om dom har måttabeller för specifika modeller (iom att jag har bredare fötter var jag nyfiken), men det hade dom inte men jag blev försäkrad om att skorna är just “true to size”.

Själva beställningen är enkel om man beställt på internet förut förstås, betala kan du göra med PayPal, Klarna, diverse kort och Amazon Pay. Leveranstid var 6 dagar ungefär och skorna levereras i en kartong som är inuti en lite tjockare plastpåse för att skydda mot väder och vind.

Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots
Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots

Modellen har många detaljer, ett band över foten, långa snören som kan dras några varv runt ankeln och öppnas och stängs med dragkedja. Skon har en ögla i skaftet för att lättare dra på skon, men jag fick då inte i mina fingrar i den.

Jag tycker inte att det var hala sulor, dom är lite räfflade och gav okej “grip” på halt underlag. Annars sägs det ju att skor i vegan-friendly material ofta är hala. Eftersom dom är i skinnimitation behöver skorna inte gås in utan kan säkert användas direkt ur kartongen! Det blir intressant att gå med dom i snö när jag är uppe i Norrbotten i jul, jag hoppas dom kommer ha okej “grip” då också…

Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots
Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots
Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots

Första stegen i Hawk Pointed Cowboy Boots var mjuka och behagliga, dom satt bra på foten och det enda negativa jag har att säga är att öglan på skaftet är något liten, i alla fall för mina fingrar. Och att det var svårt att fota skorna när man har dom på sig… men det har ju inte med skon att göra egentligen.

Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots kostar £40 och det är ungefär 530 SEK, sen tillkommer frakt på £14.99 (198 SEK).

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.