Too Faced Damn Girl Mascara

Jenny testar: Too Faced Damn Girl Mascara

av Jenny Elisabeth
3 views
Too Faced Damn Girl Mascara

I somras släppte Too Faced Damn Girl Mascara, sin första mascara release efter Better Than Sex som blivit kultförklarad. Jag har äntligen testat Damn Girl Mascara då mina #köpstopp regler sa att jag bara fick köpa något nytt när något tar slut och ja, jag kanske tog en genväg för jag har andra mascaror att använda men jag var nyfiken på Damn Girl.

Damn Girl Mascara har en formula som känns som mousse, den är riktigt krämig och ska vara gjord på en blandning av smält vax bl a. syntetiskt bivax och karnaubavax, karnaubavax utvinns från bladen från en palm. Den här mascaran utlovar 24 timmars hållbarhet och den ska göra dina fransar rejält fylliga utan att smula eller kleta.

Too Faced Damn Girl Mascara

Damn Girl Mascara har en borste som påminner om Better Than Sex, och med de lite kortare stråna på borsten så får du maximalt med produkt utan att det känns för mycket på fransarna. Formulan är verkligen krämig men mascaran känns inte tung på fransarna alls. Med innovativa polymer som håller fransarna flexibla samtidigt som dom lyfts och får längd.

Too Faced Damn Girl Mascara Before

Mina fransar är långa (tycker jag) och hyfsat många, dom klistrar gärna ihop sig i tippen så jag vill ha lite separation i min mascara också. Men jag söker främst efter volym!

Too Faced Damn Girl Mascara After

Här har jag applicerat två lager av Damn Girl Mascara, mascaran känns inte och jag hade nog kunnat applicera ett lager till. Mascaran ger volym från rötterna och en väldigt fin svart färg, Damn Girl har också injicerats med luft så man behöver inte pumpa med borsten (vilket man inte ska göra oavsett formula). Eftersom borsten är större så kan det vara svårt att fånga upp de kortare fransarna på det undre ögonlocket. Men jag hade inga problem med det.

Fick inte tillfälle att testa om den verkligen håller i 24 timmar, men den satt bra under de ca 8 timmarna som jag hade sminket på mig de dagar jag testade mascaran.

 • 9.1/10
  Applicering - 9.1/10
 • 10/10
  Borste - 10/10
 • 8.9/10
  Formula - 8.9/10
 • 10/10
  Hållbarhet - 10/10
 • 8.1/10
  Pris - 8.1/10
9.2/10

Too Faced Damn Girl Mascara

Damn Girl Mascara är cruelty-free och vegansk, kostar 310 SEK hos Sephora.

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer