Mitt köpstopp 2020: Regler

av Jenny Elisabeth
20 views

Köpstopp 2020: Regler

Så var det en ny månad, nytt år och rentav ett nytt decennium. Just nu sitter jag i min säng hos mamma och pappa och jag har skrivit på mina regler för #köpstopp2020! Dom är inte jätteannorlunda från de jag hade för 2019 men det är bra att ha alla varianter nedskrivna.

Regler

Inget specifikt fokus på en enskild kategori, utan mer på att inte shoppa alls och nå den där shoppingfria månaden med tanke på att följa psykologens råd och ha minst 6 shoppingfria månader. Kommer sikta på en månad först för att sen öka och förhoppningsvis slippa känslor om ”oövervinnligt mål”.

Får inte köpa nytt: beauty (makeup, verktyg, hudvård, hårvård, kroppsvård), kläder (saccessoarer, plagg, skor), elektronik, inredning. Med ETT undantag för min födelsedag i februari då jag vill köpa något kul som födelsedagspresent till mig själv.

 1. Får köpa nytt om något går sönder/tar slut
 2. Får köpa nytt om något blir för litet/stort
 3. Får köpa nytt när något tar slut om jag inte har något annat som funkar istället
 4. När jag köper något nytt behöver det inte vara samma produkt, vilken som helst men det måste vara den enda jag har
 5. Får gå till frisören och klippa mig, färgar hemma

Varför

 1. Jag har börjat ändra mitt beteende och tänk kring shopping men siktar på shoppingfria månader under 2020
 2. Spenderar fortfarande för mycket tid och pengar på shopping
 3. Jag har inte råd med mina nuvarande vanor
 4. Jag shoppar för att lindra ångest, för att jag är ledsen, för att jag ser något jag skulle vilja ha, för att jag har tråkigt osv
 5. Vill umgås mer med de produkterna jag redan har, upptäcka gamla favoriter

Mål

 1. Konsumera mindre!
 2. Ändra beteendet samt tänket och sträva mot ekonomisk självständighet
 3. Ha 1 shoppingfri månad till en början, ökar sedan till 2, 3, 4 osv för att nå 6 shoppingfria månader
 4. Kunna betala av så mycket som möjligt på nuvarande skulder
 5. Skaffa en ny hobby

Jag är, med minnet av månaderna september till december om möjligt mer peppad än jag var i januari förra året för ett köpstopp. Som du ser har jag målet “skaffa en ny hobby” med på listan, och det har jag redan börjat jobba på. Jag har köpt några böcker om Wicca, häxkonst, tarot och kristaller och har väl januaris läsning fixad, jag var väldigt insatt som ung i Wicca och häxkonst men har tappat det under vägen. Jag vill också börja rita och måla igen! Allt för att distrahera från shopping, för jag har insett att jag KAN ju när jag vill men vad det är som gör att jag vid andra tillfällen shoppar är en bra fråga.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer