Caia Cosmetics Senteur de Caia

Caia Cosmetics Senteur de Caia

av Jenny Elisabeth
35 views
Caia Cosmetics Senteur de Caia

Till julklapp fick jag en parfym från Caia Cosmetics, den heter Senteur de Caia och det betyder “doft av Caia”. Doften är inspirerad av södra Europa, vackra fält med vinrankor och olivträd.

Jag önskade mig den här parfymen för jag gillade doftnoterna och jag köper oftast mina parfymer utan att ha doftat på dom innan. Caia Cosmetics är ett märke skapat av Bianca Ingrosso, en person jag själv inte följer noga och hade en hel del förutfattade meningar om tyvärr. Men så lyssnade jag på hennes sommarprat och min åsikt ändrades, jag följer henne på YouTube för att hålla lite koll på vad Caia Cosmetics gör.

Senteur de Caia är deras första parfym och som sagt så köper jag ofta parfymer utan att ha doftat på dom innan, mest för att utbudet på cruelty-free (och veganska) dofter än är ganska dåligt ute i fysiska butiker. Jag fick som sagt parfymen i julklapp men har inte kunnat använda den innan jag kom hem igen för jag har en mamma som är extremt känslig för dofter, till och med det parfymfria från Apoteket tycker hon luktar parfym.

Caia Cosmetics Senteur de Caia

För 595 SEK får du 50 ml parfym, ett vanligt pris bland mer etablerade märken men jag tycker att Caia har ganska höga priser för att vara ett nytt märke. Flaskan är ljusrosa och korken… ja, den är en oversize boll, också den i ljusrosa. Jag hade velat vara en fluga på väggen när dom bestämde sig för denna kork, det känns inte genomtänkt och korken hade kunnat göra flaskan finare – men istället blev det en boll. Som tur är påverkar inte korken hur parfymen doftar eller presterar!

Caia Cosmetics Senteur de Caia

Doften är blommande, feminin och sensuell. En bukett av syrlig mandarin med inslag av citrus, följt av söta svarta vinbär, ljusa vita blommor och frisk apelsinblomma. Basen är varm och intim med patchouli, vanilj och mysk. Doften är vegansk.

Toppnoter:
Mandarin, citrus och svarta vinbär
Hjärtnoter:
Apelsinblomma, jasmin och vita blommor
Basnoter:
Patchouli, vanilj och mysk

Det som fick mig på fall för Senteur de Caia var noterna, speciellt basnoterna, alltså noterna som doften torkar ner till och som du mest troligt kommer känna mest av då basnoterna kan stanna kvar på huden i flera dagar i vissa fall. Toppnoterna är det du känner först av parfymen och dessa känner du i cirka 10 – 15 minuter och sen tar de djupare noterna över.

Jag gillar dofter med mysk och patchouli, Senteur de Caia är mycket blommigare i noterna än de andra parfymerna jag gillar men det är ingen nackdel utan mer en observation. Den enda nackdelen som jag hittat är att parfymen håller väldigt dåligt på huden och slutar dofta efter 4 – 5 timmar, alltså håller den inte en hel arbetsdag t ex men den går ju att ta med, men skippa korken!

På mig doftar Senteur de Caia varmt och sött, men håller som sagt inte jättebra. Plus i kanten för att Senteur de Caia är vegansk dock!

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer