NYX Cosmetics High Glass Face Primer Moonbeam

Jenny testar: NYX Cosmetics High Glass Face Primer

av Jenny Elisabeth
21 views
NYX Cosmetics High Glass Face Primer Moonbeam

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR KICKS

Om det är något jag gillar så är det en glowy primer, NYX Cosmetics High Glass Face Primer är just det. Det är en ny produkt från NYX och jag hittade den på KICKS, den kostar 199 SEK för 30 ml. High Glass Face Primer är tänkt att skapa den perfekta basen som har lyster hela dagen.

Med hjälp av ljusreflekterande pärlemor skapas illusionen av sk glass skin, primern är silkeslen och glider på utan problem och skapar en fräsch look. Primern kan användas ensam eller under foundation, och det är så jag hoppas att alla glowy primers ska kunna funka. Andra primers i samma kategori som jag gillar är Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter och Glossier Futuredew.

High Glass Face Primer kommer i tre olika nyanser, Sandy Glow, Rose Quartz och Moonbeam. Jag har nyansen Moonbeam som jag tycker ser ut att vara den ljusaste av de tre.

“Glass skin, defined: Evolving from K-Beauty’s dedication to a healthy, glowy, hydrated-looking complexion, “glass skin” refers to skin that looks translucent, smooth and reflective – just like a pane of glass.”

NYX Cosmetics High Glass Face Primer Moonbeam
Ingen primer

Jag kan inte svara på hur pass High Glass Face Primer förlänger hållbarheten av en foundation då det inte är så jag använt eller testat den. Det jag kan säga är att den är väldigt fin på egen hand. I looken ovan har jag bara primern, lite concealer (NYX Cosmetics Born to Glow Radiant Concealer i nyansen Fair) och en gnutta bronzer (Milk Makeup Matte Bronzer Stick i Baked) som bas. Ingen highlighter.

På egen hand har primern bra hållbarhet, jag tycker det ser ut som att den blurrar porer litegrann och framförallt ger den ett fint glow. Jag har blandhy, med en oljig t-zon och normala kinder, jag var lite orolig att primern inte skulle vara glowig på rätt sätt och se mer oljig ut är glowy. Till min förtjusning så är den glowig på rätt sätt och framhäver inte det oljiga i min hud (förrän efter några timmar när man ser mer glansig än glowig ut). Trots att High Glass Face Primer innehåller “ljusreflekterande pärlemor” ser jag dock inga spår av glitter, och det var också något jag var orolig över innan jag testade primern. High Glass Face Primer får inte full pott i betyget då jag inte testat den under foundation än, jag kommer göra det dock och då kanske betyget ändras, jag tror att den skulle ge fin lyster till de flesta foundations! Och jag har läst att den har bra hållbarhet även under foundation. Betyget påverkas inte av att man ser glansig ut efter timme 6, det händer med alla basprodukter för mig.

NYX Cosmetics testar inte på djur men jag kunde inte hitta någon information om huruvida High Glass Face Primer är vegansk, kan inte se något misstänkt i INCI. Ser du något jag inte ser?

INCI: G2036693 INGREDIENTS / INGRÉDIENTS: AQUA / WATER / EAU, GLYCERIN, SQUALANE, DIPROPYLENE GLYCOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BETAINE, DIPENTAERYTHRITYL HEXA C5-9 ACID ESTERS, 1,2-HEXANEDIOL, DIISOSTEARYL MALATE, TIN OXIDE, C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, C14-22 ALCOHOLS, CERAMIDE NP, SORBITAN ISOSTEARATE, SORBITAN OLIVATE, CARBOMER, CALCIUM TITANIUM BOROSILICATE, TRIETHYLHEXANOIN, DIMETHICONE, CETEARYL ALCOHOL, CETEARYL OLIVATE, SILICA, CHOLESTEROL, TROMETHAMINE, ALUMINA, DISODIUM EDTA, HYDROGENATED POLYDECENE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PHOSPHOLIPIDS, XANTHAN GUM, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, PHYTOSPHINGOSINE, POLYSORBATE 60. MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR (+/-): CI 77491 / IRON OXIDES, CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE, MICA.

 • 8/10
  Applicering - 8/10
 • 7.5/10
  Hållbarhet - 7.5/10
 • 10/10
  Pris - 10/10
 • 8/10
  Resultat - 8/10
8.4/10

NYX Cosmetics High Glass Face Primer – Moonbeam

NYX Cosmetics testar inte på djur, osäkert om High Glass Face Primer är vegansk. 199 SEK hos bl a. KICKS.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer