Planering av nästa sommarsemester trots att det bara är november

Planering av nästa sommarsemester trots att det bara är november

Här sitter jag i novembermörkret och låter fantasin svepa mig bort till ljumma sommarkvällar och doften av lavendel. Trots att det är tidigt på hösten kan jag inte låta bli att drömma och planera för nästa sommarsemester. Är jag den enda som känner att det är som att plantera ett frö av lycka mitt i november?

Nästa års äventyr är redan på ritbordet, och det ser ut som att vi kommer att ge oss ut på en härlig biltur genom Europa. Målet? Den förtrollande Franska Rivieran eller kanske den pittoreska Amalfikusten i Italien. Jag känner mig redan förtjust av tanken på turkost vatten, färgglada båtar och de charmiga smala gatorna som kantar Medelhavet.

Men innan jag tappar mig själv helt i drömmarnas värld, inser jag att planeringen av resan är avgörande. Att välja städer för övernattningar på vägen till vårt slutmål är en delikat balansgång mellan att njuta av olika platser och samtidigt ha tillräckligt med tid för avkoppling och sightseeing.

Franska rivieran
Franska rivieran, Monaco

Ett av de första stoppen som har fångat min uppmärksamhet är Tysklands pärla, Heidelberg. Staden vid Neckarfloden verkar som en sagolik plats med sin historiska stadskärna, det majestätiska slottet och de charmiga kullerstensgatorna. Jag föreställer mig att sitta på en av de lokala kaféerna och njuta av en kopp kaffe medan jag tar in atmosfären.

Efter Tyskland överväger jag att stanna till i Strasbourg, Frankrike. Staden som ligger vid gränsen mellan Frankrike och Tyskland har en unik blandning av kulturer och en fantastisk arkitektur. Att promenera längs de pittoreska kanalerna och utforska de färgglada halv-timrade husen låter som en dröm.

Vidare på vår resa överväger jag även att göra ett stopp i den charmiga staden Luzern i Schweiz. Omringad av Alperna och belägen vid Vierwaldstättersjön, verkar Luzern erbjuda enastående naturupplevelser. En båttur på sjön eller en promenad över Kapellbron verkar vara en perfekt avkoppling innan vi fortsätter vår resa söderut.

Luzern
Luzern

Något som jag också funderar över är att utforska delar av Italien längs vägen. Kanske ett stopp i det pittoreska Como, känt för sin sjö och charmiga stadskärna, skulle vara en fantastisk idé.

Att planera en resa är som att måla på en canvas av äventyr och jag kan knappt vänta på att se hur dessa städer kommer att addera sina egna färger till vår sommarsaga. Har ni några tips på andra pärlor längs vägen? Jag älskar att höra era rekommendationer!