Lips of The Day: Charlotte Tilbury – Birkin Brown

Charlotte Tilbury Matte Revolution Birkin Brown

Birkin Brown är ett läppstift jag länge haft på min ”villhöver”-lista, och i september köpte jag det. Jag försöker ju att dra ner på min beauty konsumtion och det går sådär, du kanske har sett mina inlägg om #köpstopp.

Jag har på något plan kommit överens med faktumet att jag kanske inte kan sluta shoppa beauty helt men däremot kan jag skära ner ordentligt. I september t ex så gjorde jag 3st köp när jag fick pengar, och det var allt den månaden. För någon som annars gjort flera köp i veckan så är ju det en bra början.

Men det är inte mitt köpstopp jag ska prata om idag, utan Charlotte Tlbury Matte Revolution läppstift i nyansen Birkin Brown. Birkin Brown beskrivs som en varm och chokladig nyans, Matte Revolution läppstiften ska ha lång hållbarhet och vara byggbara.

Charlotte Tilbury Matte Revolution Birkin Brown
Charlotte Tilbury Matte Revolution Birkin Brown

Läppstiften kommer i en hylsa i roséguld och kostar £25.00 för 3,5g, vilket är ungefär 320 SEK. Det finns (vad jag kan se på Charlotte Tilburys hemsida) 19 nyanser från rosa till brunt och rött. På läpparna känns läppstiftet behagligt, jag tycker inte att det har en fullt matt finish utan snarare demi matt. Täckningen var byggbar helt klart och man kan få ett skirt resultat eller ett mer täckande.

Charlotte Tilbury Matte Revolution Birkin Brown

Jag hade lite svårt att bygga upp det när jag skulle fota, jag tror det berodde på rester av läppbalsam. Men det gör inte mig något för jag tycker det är fint med lite skirare läppstift också. Jag tror att Birkin Brown kommer bli någon form av stapelvara i min rutin.

Charlotte Tilbury testar inte på djur och just detta läppstift är även veganskt.

INCI: Neopentyl Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Trimethylolpropane Triisostearate, Dimethicone, Microcrystalline Wax/Cera Microcristallina/Cire Microcristalline, Polyethylene, Polybutene, Dimethicone Crosspolymer, Silica, Dicalcium Phosphate, Mica, Ethyl Vanillin, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopherol, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Zea Mays (Corn) Oil, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Orchis Mascula Flower Extract, Bixa Orellana Seed Extract, Bht, Tocopheryl Acetate, Tin Oxide, [+/- Titanium Dioxide (Ci 77891), Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Red 7 Lake (Ci 15850), Red 6 (Ci 15850), Yellow 5 Lake (Ci 19140), Yellow 6 Lake (Ci 15985), Red 28 Lake (Ci 45410), Blue 1 Lake (Ci 42090)].

Om du vill klicka hem Birkin Brown, eller något annat från Charlotte Tilbury, så kan du göra det från FeelUnique. Där kostar läppstiftet 295 SEK.

1

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?