Jenny testar: Ricinolja

Ricinolja utvinns ur ricinfrön och kan användas till håret för att få lite extra längd extra snabbt. Jag har inte använt den till håret pga bängligt, aka ska sköljas ur efter 60 minuter och den proceduren ska upprepas flera gånger i veckan, ja, jag är lat. Dessutom är ricinolja väldigt fet/tjock och det är inte så himla roligt att tvätta håret om och om igen. Istället har jag använt den till mina ögonbryn och ögonfransar!

Innan jag testade med ricinolja så använde jag XLash (och XBrow) och jag varvar dessa produkter. Men tycker jag sett mer resultat, på fransarna iaf, med ricinoljan så jag använder mest den. Har hört att det kan ta lång tid, uppemot 6 månader, innan man ser resultat av ricinoljan. Jag är inne på månad 5-ish av lite slarvigt användande.

Ricinolja Ögonbryn Ögonfransar
Augusti 2017

Som sagt så har jag kört XBrow och XLash i… över ett år nu, och det första skälet till att jag började undersöka alternativ var att varken XBrow eller XLash är veganska, och sen kostar en liten flarra av serumet över 300 SEK medan du får 100ml ricinolja för under 50 SEK. Nog för att XBrow och XLash räcker hyfsat länge iom att jag nu bara behöver underhålla resultatet och använda produkten ett par gånger i veckan, men det är ändå en utgift jag skulle vilja slippa. Och här kommer ricinoljan in!

Jag har då använt ricinolja mer eller mindre varje kväll som det sista steget i min rutin i fem månader när jag skriver inlägget (började i juli och inlägget kommer upp i december/januari). Jag tar bort smink, tvättar ansiktet och smörjer in med lotions and potions (läs: serum och kräm/nattmask) och sen tar jag lite ricinolja på fingertoppen och smörjer in huden vid fransrötterna och sen gör jag samma sak på ögonbrynen.

Ricinolja Ögonbryn Ögonfransar
September 2019

Jag hade ingen bra bild på min progress med ricinolja för jag hade inte tänkt skriva något inlägg. Men så fick jag resultat av oljan och ville dela med mig, så vi får nöja oss med lite shitty-front-cam-selfies. Ricinolja gör att dina fransar, efter religiöst användande i 3 – 6 månader, blir fylligare, mörkare, friskare och längre. På ögonbrynen tycker jag oljan gör samma sak. Förhoppningsvis ser du på bilden ovan skillnaden mot mitt utgångsläge.

Det är den här ricinoljan jag använt mig av, vad jag förstått är det ett plus om oljan är kallpressad och gärna ekologisk också. Ekologisk vet jag inte om denna olja från Crearome är men jag har sett resultat. Har också hört att detta kan vara genetiskt om man får resultat eller inte, du kanske inte får superlånga fransar av att använda olja.

Ricinolja Ögonbryn Ögonfransar
Ricinolja Ögonbryn Ögonfransar

Dom här bilderna är nya och på den första hade jag just applicerat oljan en liten stund innan jag fotade (det röda på ögonlocket kommer från sminkningen jag gjorde samma dag) så fransarna är lite ihop klibbade. Jag tycker dom ser mycket friskare ut, och när dom inte är klibbiga av olja ser man hur pass mycket mer fylliga dom är. Åtminstone ser man längden på den andra bilden.

Har du testat ricinolja för hårväxt, på huvudet eller i ansiktet? Fick du resultat?

0
Följ:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Secured By miniOrange

Söker du efter något?