Milk Makeup

Jenny testar: Milk Makeup

av Jenny Elisabeth
7 views
Milk Makeup

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR SEPHORA

Milk Makeup började säljas på Sephora i september (tror jag det var) och jag köpte ett par produkter jag varit nyfiken på. Milk Makeup är ett 100% cruelty-free och veganskt märke.

Milk Makeup

“Idén till märket föddes på Milk, en kreativ studio i centrala New York City. Vår inspiration har vi alltid hittat i vår community och vår kultur. Vi anser att personlig stil och experimenterande är den ultimata formen för att ge uttryck för sin personlighet. Det handlar inte bara om hur du skapar din look; det är hur du uttrycker den som spelar roll.”

Milk är som sagt 100% cruelty-free och veganskt, certifierade av Leaping Bunny. Jag har köpt 3 produkter; Hydro Grip Primer, Kush Fiber Brow Gel och Kush Lip Balm. Alla 3 produkter innehåller, bland annat, antingen cannabisolja från hampa eller cannabisfrö från hampa.

Milk Makeup Hydro Grip Primer

Hydro Grip Primer, 360 SEK

Hydro Grip Primer är återfuktande och hjälper till att fixera din makeup, innehåller extrakt från cannabisfrö från hampa och blå agave.

1 – 2 pumpar räcker, applicera ett tunt lager innan resterande makeup och låt torka i en minut innan du applicerar din foundation för att få ut det mesta av Hydro Grip Primer. Du kan också använda Hydro Grip Primer ensam på bar hud för en “glass skin”-look.

Jag har inte testat den nog för att veta hur hållbarheten på makeupen påverkas, men första intrycket var bra då min makeup höll hela dagen, till och med för en tupplur på soffan. Den ger en filter-lik effekt på huden, slätar ut och blurrar. Det gäller för om man använder den med eller utan foundation. So far, I like.

INCI: Aloe Barbadensis Leaf Water, Water (Aqua, Eau), Glycerin, PEG-150 Distearate, Alcohol Denat., Polyglyceryl-10 Eicosanedioate/Tetradecanedioate, Diglycerin, PVP, Benzyl Alcohol, Sorbitol, Pullulan, Inositol, Betaine, Carbomer, Maltose, Xylitol, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Phytate, Benzophenone-4, Dehydroacetic Acid, Phenoxyethanol, Agave Tequilana Stem Extract, Sodium Hyaluronate, Niacinamide, Propylene Glycol, Panthenol, Vegetable Amino Acids, Cannabis Sativa (Hemp) Seed Extract, Opuntia Ficus-Indica Flower Extract, Prunus Avium Flower Extract, Citric Acid, Benzoic Acid, Yellow 5 (CI 19140), Blue 1 (CI 42090), Red 33 (CI 17200)

Milk Makeup Kush Fiber Brow Gel

Kush Fiber Brow Gel, 195 SEK

Fiber Brow Gel sägs ha hjärtformade fibrer som ger en fylligare look till dina ögonbryn, innehåller mjukgörande cannabisfröolja från hampa och ger långvarig fyllighet, form och definition.

Bryngelen är färgad, det finns en ofärgad variant också som inte innehåller fibrer, och finns i 8 nyanser från blond till svart. Det som lockade mig med Fiber Brow Gel var dels fibrerna men också att den finns i en nyans som beskrivs som “cool very dark brown/black”. Bryngelen ger stadga och färg till brynen och dom sitter på plats tills man tvättar av sminket.

INCI: Water/aqua/eau, glyceryl stearate, PEG-100 stearate, PVP, Cannabis sativa seed oil, Nylon-6, silica, magnesium aluminium silicate, glycerin, panthenol, phenoxyethanol, galactoarabinan, glyceryl caprylate, polyacrylamide, C13-14 isoparaffin, laureth-7, sodium benzoate, potassium sorbate May contain/peut contenir: titanium dioxide/CI 77891, iron oxides/CI 77491, CI 77492, CI 77499, mica/CI 77019

Milk Makeup Kush Lip Balm

Kush Lip Balm, 200 SEK

Den tredje och sista produkten jag köpte var Kush Lip Balm som finns i 5 nyanser, jag har Green Dragon som inte är grön utan transparent. De andra nyanserna är neutrala i brunt och rosa.

Läppbalsamet innehåller cannabisolja från hampa som lugnar och återfuktar läpparna. Kush Lip Balm innehåller också shea-, kakao- och mangosmör som gör läpparna mjukare och jämnare samt jojoba- och olivolja som är rika på antioxidanter och som minskar fnasighet. Smaken kommer från salviaextrakt och pepparmyntsolja.

Pepparmyntsoljan gör att läppbalsamet känns lite kylande på läpparna, inte obehagligt – men kylande. Sen jag tog Isotretinoin har det blivit som min second nature att ha läppbalsam på läpparna när jag inte har läppstift på mig, och det här läppbalsamet är trevligt. Jag önskar dock att man fick lite mer produkt för pengarna.

INCI: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Silica, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Hydrogenated Polyisobutene, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Mango Butter Dimer Dilinoleyl Esters/Dimer Dilinoleate Copolymer, Moringa Oil/Hydrogenated Moringa Oil Esters, Polyglyceryl-10 Pentaisostearate, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Hydrogenated Castor Oil Dimer Dilinoleate, Caprylic/Capric Triglyceride, C10-18 Triglycerides, Lauryl Laurate, Polyhydroxystearic Acid, Tribehenin, Hydrogenated Vegetable Oil/Huile Végétale Hydrogénée, Jojoba Esters, Fragrance (Parfum), Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Cannabis Sativa Seed Oil, Cannabis Sativa Seed Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Stevia Rebaudiana Extract, Acacia Decurrens Flower Wax, Polyglycerin-3, Tocopheryl Acetate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Quercetin, Tocopherol, Citral, Geraniol, Limonene, Linalool, [+/- May Contain/Peut Contenir: Mica, Iron Oxides (CI 77492), Yellow 5 Lake (CI 19140), Blue 1 Lake (CI 42090)]

Jag kommer fortsätta testa produkterna och jag har en känsla av att någon av dom kommer hamna i ett favoriter-inlägg i framtiden. Har du testat något från Milk?

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer