KICKS Beauty Charcoal Gel Mask

#Söndagsmasken: KICKS Beauty Charcoal Gel Mask

av Jenny Elisabeth
12 views
KICKS Beauty Charcoal Gel Mask

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR KICKS

Ibland rör jag mig med en snigels hastighet, jag har tänkt skriva om Charcoal Gel Mask ett tag men har inte fått tummen ur. I början av året släppte KICKS Beauty nya ansiktsmasker, fyra till antalet och gemensamt för maskerna är att alla är veganska!

KICKS Beauty Charcoal Gel Mask, 99 SEK

KICKS Beautys fyra ansiktsmasker har fokus på resultat och alla masker består noggrant utvalda sammansättningar av ingredienser för att tillgodo se hudens olika behov. Maskerna kan ge en rejäl fuktboost, fint glow, en detox eller behandling av orenheter.

Charcoal Gel Mask är för dig som lätt blir glansig under dagen och det kanske passar mig, min hud är av blandtyp med fet t-zon och normala kinder.

I Charcoal Gel Mask finns en blandning av aktivt kol, trollhasselvatten och ett mineralpulver som heter diatomit. Kombinationen av ingredienserna rengör huden på djupet och rensar huden på orenheten samtidigt som porerna dras ihop och man känner en lätt kylande effekt när masken torkar.

KICKS Beauty Charcoal Gel Mask

Konsistensen på masken är en seg gel, den var lite besvärlig att applicera alltså den ville inte riktigt smeta ut sig över huden innan den började torka. Väl på huden kan man känna den kylande effekten av masken, den är av typen som stelnar och det blir svårt att röra på ansiktet.

Masken ska lämnas på tills den torkat och när den torkat helt får den en jämn, ljusgrå färg. Sedan ska masken sköljas av med ljummet vatten, ljummet vatten brukar göra så att just lermasker lättare löses upp än vad t ex kallt vatten gör tycker jag.

KICKS säger “skölj av och fortsätt sen med din vanliga hudvårdsrutin”, och det har jag gjort. Har testat Charcoal Gel Mask 3 – 4 gånger nu och jag tycker att effekten på huden är främst att 1) porerna upplevs mindre 2) huden känns len och ren samt 3) huden upplevs mattare. Masken är hyfsat mild och bör funka för dig med lite känslig hud med orenheter, men är du torr skulle jag inte använda den eftersom effekten är nedmattande och det håller i sig, när jag hade torr hud av Isotretinoin så var det sista jag ville att ha en matt effekt på huden.

Charcoal Gel Mask ger en väldigt nedmattande effekt på huden, och även om min t-zon är oljig så är en helt matt effekt inte det jag önskar av en mask, däremot den rengörande effekten på porerna gillade jag! Huden kändes lite stram och torr efter att jag sköljt av masken.

INCI: AQUA, DIATOMACEOUS EARTH, HAMAMELIS VIRGINIANA WATER, PROPANEDIOL, PULLULAN, GLYCERIN, METHYLPROPANEDIOL, CHARCOAL POWDER, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, POLYGLYCERYL-10 MYRISTATE, BISABOLOL, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM DEHYDROACETATE, POLYGLYCERIN-10, POLYGLYCERYL-10 STEARATE, DECYL GLUCOSIDE, XANTHAN GUM, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CITRIC ACID, BENZYL ALCOHOL, PHENOXYETHANOL, PARFUM

KICKS Beauty är ett cruelty-free märke och Charcoal Gel Mask är vegansk!

Gillar du #söndagsmasken? Då hittar du fler inlägg här.

  • 7.5/10
    Applicering - 7.5/10
  • 7.2/10
    Förpackning - 7.2/10
  • 6.5/10
    Resultat - 6.5/10
7.1/10

KICKS Beauty Charcoal Gel Mask

KICKS Beauty är ett cruelty-free märke och Charcoal Gel Mask är vegansk.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer