Ricinolja Ögonbryn Ögonfransar

Jenny testar: Ricinolja

av Jenny Elisabeth
170 views

Ricinolja utvinns ur ricinfrön och kan användas till håret för att få lite extra längd extra snabbt. Jag har inte använt den till håret pga bängligt, aka ska sköljas ur efter 60 minuter och den proceduren ska upprepas flera gånger i veckan, ja, jag är lat. Dessutom är ricinolja väldigt fet/tjock och det är inte så himla roligt att tvätta håret om och om igen. Istället har jag använt den till mina ögonbryn och ögonfransar!

Innan jag testade med ricinolja så använde jag XLash (och XBrow) och jag varvar dessa produkter. Men tycker jag sett mer resultat, på fransarna iaf, med ricinoljan så jag använder mest den. Har hört att det kan ta lång tid, uppemot 6 månader, innan man ser resultat av ricinoljan. Jag är inne på månad 5-ish av lite slarvigt användande.

Ricinolja Ögonbryn Ögonfransar
Augusti 2017

Som sagt så har jag kört XBrow och XLash i… över ett år nu, och det första skälet till att jag började undersöka alternativ var att varken XBrow eller XLash är veganska, och sen kostar en liten flarra av serumet över 300 SEK medan du får 100ml ricinolja för under 50 SEK. Nog för att XBrow och XLash räcker hyfsat länge iom att jag nu bara behöver underhålla resultatet och använda produkten ett par gånger i veckan, men det är ändå en utgift jag skulle vilja slippa. Och här kommer ricinoljan in!

Jag har då använt ricinolja mer eller mindre varje kväll som det sista steget i min rutin i fem månader när jag skriver inlägget (började i juli och inlägget kommer upp i december/januari). Jag tar bort smink, tvättar ansiktet och smörjer in med lotions and potions (läs: serum och kräm/nattmask) och sen tar jag lite ricinolja på fingertoppen och smörjer in huden vid fransrötterna och sen gör jag samma sak på ögonbrynen.

Ricinolja Ögonbryn Ögonfransar
September 2019

Jag hade ingen bra bild på min progress med ricinolja för jag hade inte tänkt skriva något inlägg. Men så fick jag resultat av oljan och ville dela med mig, så vi får nöja oss med lite shitty-front-cam-selfies. Ricinolja gör att dina fransar, efter religiöst användande i 3 – 6 månader, blir fylligare, mörkare, friskare och längre. På ögonbrynen tycker jag oljan gör samma sak. Förhoppningsvis ser du på bilden ovan skillnaden mot mitt utgångsläge.

Det är den här ricinoljan jag använt mig av, vad jag förstått är det ett plus om oljan är kallpressad och gärna ekologisk också. Ekologisk vet jag inte om denna olja från Crearome är men jag har sett resultat. Har också hört att detta kan vara genetiskt om man får resultat eller inte, du kanske inte får superlånga fransar av att använda olja.

Ricinolja Ögonbryn Ögonfransar
Ricinolja Ögonbryn Ögonfransar

Dom här bilderna är nya och på den första hade jag just applicerat oljan en liten stund innan jag fotade (det röda på ögonlocket kommer från sminkningen jag gjorde samma dag) så fransarna är lite ihop klibbade. Jag tycker dom ser mycket friskare ut, och när dom inte är klibbiga av olja ser man hur pass mycket mer fylliga dom är. Åtminstone ser man längden på den andra bilden.

Har du testat ricinolja för hårväxt, på huvudet eller i ansiktet? Fick du resultat?

4 kommentarer
0

Du kanske tycker om

4 kommentarer

Linda 20 april 2020 - 20:18

Man kan ha i håret oxå det är inte så jobbigt som man tror att få bort det jag tar med fingrarna med ricin i händerna o tar i hårbotten jag lägger ej sektioner. Gör du det tex 2 gånger i veckan eller 1. Så har du betydligt längre hår mitt växte jätte mkt på några månader som vanligt vist växer på ett helt år. Jag schamponera bara en gång o ändå hade jag typ halva flaskan i håret. Tror beror på vilket shampo. Du kan oxå lägga ricin olja i ditt balsam. Du kan oxå ha ricin olja under ögonen o ögonlocken det minskar små rynkor o du blir ej så torr under ögonen o påsarna försvinner samt om man e väldigt mörk under ögonen. Jag har Hjärnbrist anemi så detta fungerar bra på mig. Men det tar dock 2-3 veckor innan du ser resultat men mjukheten o att den jämnar ut kommer efter en vecka. Jag tar varje kväll innan jag lägger mig. Även ögonbrynen o ögonfransarna. Du kan även sova med ricin oljan i håret. Om du tycker ricin e jobbigt så ta kallpressad kokosolja fungerar lika bra o håret växer lika mkt av den. Jag har ganska tjockt hår o grova hårstrå tack vare ricin oljan.

svara
Jenny 21 april 2020 - 10:33

Intressant! Jag har använt en blandning med ricinolja till ögonbryn och ögonfransar, men föredrar det till ögonbrynen. Har hört det ska vara svårt att få ur håret, men det du beskriver låter ju bra!

svara
Susanne Jönsson 7 juni 2020 - 23:58

Hej Jenny! Wow vilket resultat med recinoljan! Är du fortfarande nöjd med resultatet, lika fylliga ögonbryn? Använder du recinoljan varje dag på ögonbrynen och ögonfransarna än idag?
Mina ögonbryn har också börjat bli glesare så ska ge detta försök nu varje dag!

svara
Jenny 9 juni 2020 - 10:19

Hej! Jag är nöjd, men använder inte ricinolja längre utan nu använder jag ett ögonbryn- och ögonfransserum. Använde ricinolja varje kväll med en gammal mascaraborste. Hoppas du får bra resultat!

svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer